می توان گفت که در تمام شهرهای جهان، خیابانی وجود دارد که حایز اهمیت و شهرت بسیاراست و شهر تهران نیز از این قاعده مستثنا نبوده و وجود خیابان مشهور ولی عصر(عج) با جاذبه های متفاوت و متنوع درآن، تایید این ادعا است و جالب است بدانید که این خیابان نه فقط در ایران بلکه در تمام خاورمیانه دارای شهرت است. زندگی در این خیابان به‌صورت 24 ساعته جریان دارد و با توجه به بزرگی و امکانات موجود، به جرات می توان گفت که خود این خیابان قابلیت تبدیل‌شدن به یک شهر را دارد! .
اگر یک خط فرضی از وسط شهر تهران و در محور شمال به جنوب بکشیم که آن را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم نماید، خیابان ولی عصر(عج) دقیقاً همان خط خواهد بود! که جنوبی‌ترین نقطه تهران را به شمالی‌ترین نقطه متصل می‌کند و طی کردن این مسیر که شروع آن از میدان راه آهن می باشد و به میدان تجریش ختم می شود شما را با تمام تهران آشنا می نماید! عبور این خیابان از میادین و سایر خیابان های مهم دیگر، اهمیت آن را دوچندان می کند و مسیر بسیار جذابی برای خرید، تفریح و ورزش است .



تاریخچه خیابان ولی عصر تهران
تا پیش از آغاز دوران پهلوی اول و در اواخر دورۀ قاجار، کاخ‌های گلستان که در بخش جنوبی و نیاوران که در بخش شمالی تهران قرار دارند به ترتیب محل زندگی زمستان و تابستان خاندان طاغوت بودند و بر همین اساس ایشان نیازمند به یک مسیر تردد مستقیم بین شمال و جنوب تهران شدند و این دلیل اصلی ساخت یک جاده اختصاصی در اوایل دوران پهلوی اول شد و خیابانی به همین نام، ساخته و نام گذاری گردید و در آن زمان با طول 9/17 کیلومتر، تبدیل به طولانی ترین خیابان در تمام خاورمیانه شد و جالب است بدانید که این رکورد هنوز هم شکسته نشده است.

نهرکشی و درختکاری در این خیابان از سال 1300 آغاز شد و تا سال 1318 هر دو طرف خیابان را به فاصله دو متری از هم درختان چنار و بین هر دو درخت، یک بوته گل سرخ کاشته شد، درختانی که امروز هم شاهد حضور آن‌ها هستیم وتعداد آن ها به 20 هزار و به روایتی به 60 هزار می رسد، راوی این تاریخ هستند؛ در همان زمان دو حلقه چاه در منطقه زعفرانیه وجود داشت که از آن‌ها برای آبیاری این درختان استفاده می‌شد. بعد از گذشت ۷ سال، کف خیابان را سنگ‌فرش کردند و از سال 1310، عملیات آسفالت آن آغاز شد. میدان ولی عصر(عج) و سایر میدان‌ها و تقاطع‌های مهم، در دوران پهلوی اول و دوم به این خیابان اضافه شدند. تا قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی، نام این خیابان پهلوی بود و پس از انقلاب برای مدتی به مصدق و در نهات به ولی عصر(عج) تغییر کرد.




جاذبه های خیابان ولی عصر(عج)
1- میدان راه آهن
2- میدان منیریه که مشهور به فروش لوازم ورزشی است
3- میدان ولی عصر(عج) که از تقاطع خیابان ولی عصر(عج)، بلوار کشاورز و خیابان کریم خان زند ایجاد شده است، حایز اهمیت زیاد بوده و در آن شاهد انواع مراکز خرید و فروشگاه‌های متنوع هستیم؛ مدتی است که خود میدان را نیز به یک مرکز خرید و بازارچه زیرزمینی تبدیل کرده‌اند
4- میدان ونک
5- میدان تجریش
6- هتل پارسیان استقلال که با دسترسی های بسیار مطلوب و نزدیکی به محل برگزاری نمایشگاه های بین المللی و مراکز خرید میدان تجریش، محل مورد انتخاب اکثر مراجعین به تهران برای اقامت می باشد



7- باغ فردوس
باغ فردوس و موزۀ سینما، باغی زیبا، باصفا وتماشایی است که درگذشته از آن برای برگزاری انواع جشن‌های ملی و هنری استفاده می شد و در سال 1381 باهدف حفظ گنجینه‌های ارزشمند سینمای ایران به موزه ملی سینمای ایران تبدیل گردید؛ این باغ نرسیده به میدان تجریش، بعد از خیابان عارف نسب قرارگرفته است .



8- پارک ملت
در تقاطع بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی (نیایش) و در نزدیکی چهارراه پارک‌وی قرار گرفته و فضایی بسیار سرگرم کننده برای تمامی گروه‌های سنی است؛ دورتادور این پارک شاهد حضور بهترین رستوران های تهران خواهید بود و برخی از معروف‌ترین مراکز خرید نیزدرهمین نزدیکی قرار دارند؛ یک دریاچه بسیار زیبا، مسیر تندرستی، میز تنیس، زمین اسکیت، والیبال، بدمینتون و میزهای پینگ‌پنگ بخشی از امکانات تفریحی پارک ملت به حساب می‌آیند و محل برف بازی مردم در فصل زمستان است .




9-پارک ساعی
پارک ساعی را که بالاتر از خیابان یوسف آباد، ایستگاه آبشار قرار گرفته، می‌توان یکی از عاشقانه‌ترین و شاعرانه‌ترین پارک‌ها دانست؛ برای دسترسی به این پارک، تعداد بسیاری پله را باید به سمت پایین بروید. پارک ساعی یک باغ ‌وحش کوچک و دنج داخل خود دارد. برخی قفس‌ها مخصوص نگهداری از پرندگان و برخی دیگر مخصوص خرگوش‌ها هستند. این پارک می‌تواند بسیار سرگرم‌کننده و دوست‌داشتنی باشد. فضای پارک در هنگام شب بسیار زیبا نورپردازی می‌شود




10- پارک دانشجو
پارک دانشجو پایین‌تر از میدان ولی عصر(عج) و درچهارراه ولی عصر(عج) قرار دارد و حد فاصل این میدان و این چهارراه، بورس خدمات کامپیوتری، لوازم اداری، لپ‌تاپ و … است. این پارک را به سبب قرارگیری تئاتر شهر درآن که از مراکز مهم فرهنگی در تمام ایران محسوب می شود، نیز می‌شناسند.




11-کاخ موزه مرمر
ت.11- کاخ موزه مرمر در مرکز تهران و بخش جنوبی خیابان ولی عصر(عج) قرار دارد؛ موزه مرمر را در پایتخت با نام موزه هنر ایران نیز می‌شناسند. این موزه دارای معماری خاص و بسیار منحصر‌به‌فرد است و آن را با مسجد شیخ لطف الله اصفهان مقایسه می‌کنند.




12- موزه زمان
موزه زمان درابتدای خیابان سرلشگر فلاحی (زعفرانیه)، نبش چهارراه پرزین بغدادی قراردارد. این موزه داخل عمارتی قدیمی که قدمت آن به دوران قاجار باز می‌گردد ایجاد شده است. نمای خارجی این عمارت به ‌قدری زیباست که نمی‌توانید چشم از آن بردارید و بسیاری از آثار این موزه نیز ارزش مادی و معنوی بسیاری دارند.




13- فرهنگستان هنر
فرهنگستان هنر که یک کتابخانۀ مرکزی برای هنر و فرهنگ است، نرسیده به خیابان طالقانی، شماره ۱۵۵۲، ساختمانی با با آجرهای زرد است




14- سینما قدس
سینما قدس در ضلع جنوب غربی میدان ولی عصر(عج) قرارگرفته و یکی از معروف‌ترین سینماهای تهران است. این سینما را که از سال 1346 به بهره برداری رسید، در دوران پیش از انقلاب اسلامی با نام سینما پولیدور می‌شناختند و بعد از انقلاب، به سینما قدس تغییر نام پیدا کرد.




15- سینما آفریقا
سینما آفریقا که بالاتر از میدان ولی عصر(عج) قراردارد درسال1343 به بهره‌برداری رسید و مجموعاً هزار نفر ظرفیت دارد؛ این سینما را در دوران پیش از انقلاب اسلامی با نام سینما آتلانتیک می‌شناختند و بعد از انقلاب اسلامی، به سینما آفریقا تغییر نام پیدا کرد.




16-سینما استقلال
سینما استقلال هم که بالاتر از میدان ولی عصر(عج) قرارگرفته در سال 1339 با نام سینما امپایر افتتاح شد. این سینما با ظرفیت 700 نفر در ایام جشنواره فجر، مراجع بسیار دارد و لازم به ذکر است که در نزدیکی این سینما، خبری از جای پارک خودرو نیست به همین خاطر بهتر است از اتوبوس BRT برای دسترسی به سینما استفاده کنید.




17-رستوران حاج محسن
رستوران حاج محسن در ساختمان علوی واقع در چهارراه ولی عصر(عج) از رستوران‌های قدیمی است و فضایی بسیار ساده دارد و معمولاً در طول روز بسیار شلوغ است وگاهی لازم است برای یک میز خالی منتظر بمانید و البته با توجه به کیفیت غذای این رستوران انتظار ارزشش را دارد.




18- کباب سرای منصور
کباب سرای منصور بالاتراز خیابان شهید بهشتی، جنب پله اول قرار گرفته و از جمله کبابی‌های اصیل ایرانی است که قدمت چندین ساله دارد .




19- رستوران نایب
رستوران نایب روبروی پارک ساعی، یکی از قدیمی‌ترین، گران‌ترین و معروف‌ترین رستوران‌های پایتخت است. حتی چند شعبه از این رستوران در کشورهای خارجی نیز فعالیت می‌کنند. رستوران نایب در بخش‌های مختلف تهران شعبه دارد. انواع کباب و گوشت گردن نایب بسیار معروف و پرطرف‌دار هستند.




20-رستوران لوکس طلایی
رستوران لوکس طلایی باوجود اینکه بالاتر از خیابان فیاضی(فرشته) قرار گفته است اما ظاهر سنتی و قدیمی خود را حفظ کرده است. این رستوران در یک فضای سبز بسیار زیبا قرار دارد و منویی بسیار متنوع دارد؛ اما اکثر مشتریان، این رستوران را به کباب‌های بسیار خوشمزه و عالی می‌شناسند.